Operatie die het verschil maakt

Kosten voor gezondheidszorg zijn een echte ‘killer’
Arme vrouwen zijn doorgaans onverzekerd
Geldlenen bij ‘loan sharks’ tegen torenhoge rentes
Ze hebben geen toegang tot medische hulp

Eindelijk hulp voor Grace

Grace is een zelfstandige, 31-jarige vrouw, die samen met haar twee kinderen in Zimbabwe woont, 120 km buiten Harare in een dorp op het platteland.

5 Jaar geleden liep ze een infectie op. Dat veroorzaakte (vermoedelijk) een wildgroei aan littekenweefsel aan beide zijden van haar oren. Deze vergroeing heet keloid, een goedaardige woekering van littekens.

Grace, vroeger een zelfverzekerde jonge vrouw, trekt zich steeds meer terug uit haar sociale leven. Iedereen staart haar de hele dag aan en daarom komt ze steeds minder buiten. Een baan vinden is niet te doen.

Grace heeft een behandeling nodig die zij beslist niet kan betalen. Deze bestaat uit een operatie om het weefsel te verwijderen en een behandeling om te zorgen dat de keloids wegblijven.

Vervolg

Halleluja! Het is eindelijk gebeurd. Grace is geopereerd in het Karanda-ziekenhuis in Zimbabwe. Bedankt Dr. Dan en het team, het lijkt erop dat je het netjes hebt gedaan! Grace kan niet stoppen met glimlachen!

Anushik en Sandra helpen Grace in Zimbabwe

Sandra (key sister)

Harare in Zimbabwe
Sandra zorgt (belangenloos) dat het geld op de plaats van bestemming komt. “I love what l do and l love helping people. Nothing is more fulfilling in life than being part of a team with similar goals in life.”

Anushik (donateur)

Yerevan, Armenië
Financieel controller, moeder van 2 kinderen