X-mas in Kakuma vluchtelingenkamp

Kerstdiner bij kids organisatie Care for All

Als je opgroeit in een vluchtelingenkamp zoals Kakuma in Kenia, is het leven sober. Je hebt nèt genoeg te eten dankzij de voedseldistributie, maar het houdt niet over.
Paula Foundation kreeg het verzoek om voor 106 kinderen en hun ouders een kerstfeestje te sponsoren. Dat is gelukt!

Dat verzoek kwam van Care For All, een lokale organisatie voor kinderopvang en scholing, die geleid wordt door Amani en Sarah, zelf ooit gevlucht uit Congo. Met heel weinig middelen runnen zij een dagelijkse opvang voor kinderen van 3 tot 9 jaar, in het vluchtelingenkamp. Ze leren de taal en krijgen onderwijs, vooral gericht op zelf verbouwen van voedsel en bruikbare vaardigheden. Voor het idee dat we met kerstmis een extra lekkere maaltijd voor de kinderen en hun ouders konden laten maken, waren we snel te porren. 

Op eerste kerstdag aten 106 kinderen en ouders een feestmaal van rijst, kool, bonen en vlees. Ook was er frisdrank, koek en snoep. Als je bedenkt dat de bewoners van het kamp maar een keer per jaar vlees eten, snap je dat deze maaltijd goed in de smaak viel. 
Fijn dat we met een kleine donatie wat vrolijkheid konden brengen in Kakuma. De deelnemers zijn uit verschillende landen gevlucht: Soedan, Congo, Kenia, Burundi, Somalië, Rwanda, Zuid-Soedan, Oeganda. Deze kerstmaaltijd kostte totaal nog geen 220 euro. Kom daar maar eens om in Nederland.

Fianancieel verslag gemaakt door Amani

Jij en Brenda helpen kids in Kakuma

Brenda (donateur)

Woont en werkt in Libië en Rome
Ze werkt in een vluchtelingenkamp en weet als geen ander hoe fijn het is om een steentje bij te dragen.

Dank je wel!