Dandora Dumpsite project

Recycle mode

Op de grootste vuilnisbelt in Nairobi Kenia, de Dandoro dump, worden dagelijks tonnen afval gedumpt. Is dit allemaal puur afval?

Niet als het aan Joan Otieno ligt. Joan (woont ook in Dandora) is modeontwerpster en maakt kunst, kleding, tassen, hoeden en zelfs schoenen van gedumpt verpakkingsmateriaal. Ze heeft op het vuilnisterrein een community based organization opgezet. Wekelijks zoeken ze verpakkingen, bijvoorbeeld van kattenvoer, waspoeder, chocolade of flesjes en bierblikjes in de vuilnisbelt. Die worden gewassen en gedroogd. Samen met twee lokale kunstenaars leert Joan aan een hele bubs jonge meiden hoe ze kunstwerkjes van het gerecyclede materiaal kunnen maken. Paula Foundation kocht een van Joans bizarre maar interessante jurken en daarmee willen we modeshows gaan lopen om fondsen te werven voor dit bijzondere project.

Op hetzelfde terrein runt Joan kinderopvang. Kinderen uit de buurt kunnen er veilig en schoon spelen. Wie wil kan van Joan leren om kleding te naaien of tassen en schilderijtjes te maken. Nuttig om later geld mee te verdienen en onafhankelijk te kunnen zijn.

Jij en Lenie helpen Joan

Lenie (donateur)

La Roche, België
Ondernemer Outdoorbranche "Ik voel met betrokken en verbonden met 'mijn zussen' in de wereld en vooral met mijn echte schoonzus die dit heeft opgezet"