Kinderdagverblijf in gevangenis

De meeste vrouwen in Keniaanse gevangenissen zitten daar voor relatief kleine vergrijpen, maar toch krijgen ze behoorlijk zware en lange straffen opgelegd. Vrouwen (vaak zelf ook nog jong) die een baby of een kleuter hebben, mogen hun kinderen bij zich in de gevangenis houden. Alleen zijn die gevangenissen totaal niet uitgerust voor baby’s en jonge kinderen.

De lokale organisatie NGO Talent Search zocht samenwerking met de Paula Foundation om te kijken of daar wat aan te doen is. Na een gezamenlijk bezoek begin januari aan de gevangenis in Malindi besloten we te starten met het kinderdagverblijf daar, dat een beetje troosteloos was. Eerste actie was een geschikte ruimte vinden, daarna moest die natuurlijk nog aangepast en aangekleed worden. Dat is in Kenia gelukkig snel te organiseren. De kale witte ruimtes werden door een vakkundige schilder omgetoverd in een kleurrijk dagverblijf.

Paula draagt financieel bij aan dit project Hope Beyond Bars. We willen alle vijf  vrouwengevangenissen aan de kust van Kenia uitrusten met dit soort kinderdagverblijven. Want het zou mooi zijn als de de kleintjes tenminste hun eerste levensjaren in een warme en kindvriendelijke omgeving kunnen doorbrengen.

Eerder droeg Paula bij aan een beter leven in de gevangenis met het Ondergoedproject.

Jij en Elaine helpen deze vrouwen en hun kinderen

Elaine werkt dertig jaar voor de overheid en woont in Utrecht, Nederland​