Kleine donaties

In Magogoni in Kenia hebben de zusters een klein opvanghuis geopend. Sinds 2002 worden in het Community of Hope Care Centre wezen en kwetsbare kinderen opgevangen. Momenteel wonen er 33 kinderen tussen 4 en 16 jaar die hier wat hoop voor een betere toekomst opdoen.
De keuken van het weeshuis was dringend aan een opknapbeurt toe. Het oude dak was versleten en de wanden moesten geverfd worden. Het werk deden ze natuurlijk zelf.
Nu is de keuken ook gerenoveerd. Paula Foundation heeft een nieuwe jiko (kookplaats) betaald, een fornuis met twee hele grote pannen. Daarmee zullen weer heel wat maaltijden klaargemaakt worden. En de oude jiko kan nu gebruikt worden om het badwater voor de kleine kinderen op te warmen.
Weer zo’n leuke Paula actie :-

Renovatie en nieuw fornuis voor Community of Hope Care Centre

Elke dag voeren miljoenen vrouwen strijd om het hoofd boven water te houden. Het ontbreekt ze vaak aan een financieel steuntje in de rug om wat vooruit te komen.

2016 – Moeder van 6 kinderen uit Madagaskar, had praktisch niets meer om haar familie mee te voeden. De oogst was door weersomstandigheden mislukt. Paula Foundation gaf haar 8 dollar waarmee ze rijstplanten kon kopen. Dit jaar is de oogst goed en kan zij haar opbrengst delen met buren.

Schoolgeld voor Tashana

2014 – Krishna is een alleenstaande moeder in Sri Lanka. Haar echtgenoot is Tamil en hij verdween tijdens de burgeroorlog. Niemand heeft ooit meer iets van hem gehoord. Krishna hoeft van haar familie niets te verwachten omdat ze Sinhalees is en trouwde met een Tamil, een andere bevolkingsgroep. Ze moet dus voor zichzelf en haar zesjarige dochter Tashana zorgen. Daarom geeft ze les aan de kinderen van het dorp. Paula Foundation gaf Krishna 35 dollar, die ze besteedde aan het schoolgeld van haar dochter.

Dorpswinkel

2014 – De winkel in het dorp is een belangrijke ontmoetingsplaats geworden. Met de gift van de Paula Foundation kon Yoland uit Sri Lanka haar winkeltje opnieuw bevoorraden. “Mijn winkeltje is het middelpunt van het dorp. Mensen ontmoeten elkaar bij mij. Ik geef ze thee en goede raad bij hun vragen en problemen.”

Nieuwe studio na brand

2018 – Souad heeft vier kinderen en leeft een bescheiden bestaan in de buitenwijken van Rabat, Marokko. Ze wonen in een studio met één slaapkamer. Vorige week brandde de studio volledig af toen haar neefje per ongeluk met een aansteker speelde. Souad verloor al haar bezittingen, inclusief kleding en huishoudelijke artikelen. Via onze sister Sandrine in Rabat hebben we met 75 euro kunnen helpen om een nieuwe kamer te vinden en verf te kopen. Sandrine kreeg haar vrienden ook zover om kleding, lakens en keukenspullen te doneren. Met een beetje hulp van vrienden en Paula Foundation kan Souad haar leven voortzetten.

Women who care

Paula Foundation biedt hulp in Zimbabwe, Madagaskar, Sri Lanka, Myanmar en Kenia. Deze landen zijn niet toevallig gekozen, Susanne heeft er jarenlang gewerkt. Tijdens haar verblijf heeft ze zorgvuldig een sterk en loyaal ‘women’s network’ opgebouwd.